Marsikdo si presnojedce predstavlja kot osebe, obsedene z zdravo prehrano, ki ves čas grizljajo le sadje in oreške. A tudi ljudje, ki se prehranjujejo izključno presno, si pogosto privoščijo sladice in to še kako okusne!

Presne sladice bi lahko imenovali tudi ‘žive’ sladice, saj gre za posladek, v katerem sestavine niso bile toplotno obdelane, posledično pa se v takšnih sladicah ohrani več encimov, vitaminov, mineralov, vlaknin pa tudi drugih hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje.

Zakaj presne sladice prepričajo tudi ‘vsejedce’?

Gotovo so presne sladice bogatejšega okusa, saj lahko v njih dejansko okusimo sestavine, ki jih vsebujejo, prav tako pa se po takšnem posladku ne počutimo slabo in lenobno. Prav nasprotno! Presne sladice, ki so vedno 100 % naravne, nas lahko napolnijo z energijo in dvignejo počutje, hkrati pa zadovoljijo našo potrebo po sladkem.

Brez belega sladkorja, jajc, glutena in laktoze

Lahko bi rekli, da so presne sladice zares primerne za vsakogar, saj ne vsebujejo škodljivih snovi, hkrati pa v njih ne boste našli belega sladkorja, jajc, glutena in laktoze.

In četudi si presne sladice predstavljate le kot tanke, enolične tortice, temu še zdaleč ni tako. Že v spletni trgovini Lizin vrt boste našli vrsto različnih presnih sladic, kot so denimo slastne bio presne ploščice, čokolade, piškoti in najbolj okusne presne torte, s katerimi se lahko posladkate popolnoma brez slabe vesti! Privoščite si presne sladice in potešite sladke skušnjave brez odrekanja.