Dokazano je, da ima zmerno uživanje temne čokolade, torej tiste, ki vsebuje vsaj 70 % kakava, pozitivne učinke na zdravje. Le-to pa prav gotovo ne velja za mlečne čokolade, ki običajno vsebujejo veliko dodatnih maščob in sladkorja.

Medtem ko je bolje, da se mlečnim čokoladam na splošno izogibate, pa je celo priporočljivo, da temno čokolado vključite v svoj jedilnik. Temna čokolada namreč vsebuje veliko kakava, že dolgo pa je znano, da so kakavova zrna bogata z antioksidanti, ki uničujejo proste radikale in ščitijo celice. Temna čokolada vsebuje antioksidante flavonoide in polifenole, ki krepijo imunski sistem in celo upočasnjujejo proces staranja.

Ste vedeli, da 100 g temne čokolade vsebuje kar 400 mg magnezija?

Tako je! Kakavova zrna veljajo za odličen naravni vir magnezija, ki pomaga preprečevati diabetes tipa 2, visok krvni pritisk in srčne bolezni. Poleg tega so kakavova zrna, ki jih vsebuje temna čokolada, bogata tudi s kalcijem, fosforjem in železom, ki preprečuje anemijo, ter kalijem in bakrom, ki delujeta preventivno proti srčno žilnim boleznim in srčni kapi.

Temna čokolada je lahko še kako okusna

Morda vas temna čokolada do sedaj še ni prepričala, ker je nekoliko bolj grenka kot mlečna, vsekakor pa postreže z veliko bogatejšim okusom. A tudi v Sloveniji so na voljo zares slastne temne čokolade, ki se jim je skoraj nemogoče upreti! To so denimo temna čokolada z aronijo in ingverjem, temna čokolada s pravo vanilijo in inkovskimi jagodami in pa temna čokolada s pomarančnim oljem in kakavovimi zrni, ki jih najdete v naši spletni trgovini Lizin vrt.

Privoščite si dnevni odmerek prave temne čokolade

Da je temna čokolada zelo koristna za vaše zdravje so potrdile tudi številne raziskovalne študije. Brez slabe vesti si lahko torej vsak dan privoščite kakšno tablico ali dve okusne ekološke temne čokolade, ki bo pomagala k izboljšanju vašega počutja in vas napolnila z energijo! Vabljeni v Lizin vrt na sladke skušnjave brez odrekanja.