Že dolgo velja prepričanje, da je čokolada »ženska« hrana, a temu že dolgo ni več tako. Zadnja leta mnogi strokovnjaki potrjujejo, da vedno bolj postaja tudi »moška« hrana. V spodnjem članku preverite, zakaj.

 

Čokolada je popolno darilo za vsako priložnost

Ne glede na to, ali gre za božično obdarovanje, dan mučenikov, valentinovo ali pa osebni praznik, kot je rojstni dan ali god, je včasih še posebej težko obdarovati močnejši spol. Bratje, očetje, fantje, možje ali prijatelji običajno niso prav posebej zahtevni, a včasih je ravno zaradi tega še toliko težje izbrati primerno darilo zanje. Moškim že dolgo ne ustrezajo le darila, ki so povezana s športom, tehnologijo ali drugimi interesnimi dejavnostmi, ampak imajo zelo radi tudi čokolado. Pravzaprav čokolada vedno bolj postaja tudi »moška« hrana. Ne verjamete?

 

Čokolada že dolgo ni več le hrana za ženske!

Splošno prepričanje je, da je čokolada »ženska« hrana, saj nežnejši spol ne le spravi v boljše razpoloženje, ampak ugodno vpliva tudi na njihovo splošno psiho-fizično počutje. A strokovnjaki so v zadnjih letih odkrili, da naj bi imela na močnejši spol čokolada še celo boljši vpliv! Izkazalo se je, da naj bi ga v veliko večji meri ščitila pred srčno-žilnimi bolezni – predvsem čokolada z višjim deležem kakava in manjšo količino sladkorja.

Predvsem prava temna presna čokolada, na katero prisegamo tudi mi, je tista, ki najbolj ugodno vpliva na počutje, saj je izdelana pri nižjih temperaturah, zaradi česar ohrani vsa koristna hranila, minerale in encime, ki bi jih visoke temperature drugače uničile. Že 2 koščka te čokolade naj bi znatno pripomogla k znižanju krvnega tlaka, pa tudi k zmanjšanju tveganja za pojav možganske kapi ter diabetesa. Delno naj bi čokolada pomagala tudi v boju proti depresiji, saj dviguje splošno razpoloženje in psihično ravnotežje.

 

3 predlogi za unikatno čokoladno presenečenje

Dandanes nam je na voljo tako rekoč malo morje različnih čokoladnih izdelkov, a je po drugi strani včasih težko najti prav posebno čokoladno darilo, s katerim bi lahko presenetili ljubo osebo. Mi vam zato predstavljamo predloge za 3 čokoladne pakete, s katerimi boste zagotovo razveselili brata, očeta, partnerja, prijatelja ali katerega drugega pomembnega moškega v vašem življenju.