Presne torte: sladka, a zdravju prijazna izbira

Ste med tistimi, ki se enostavno ne morejo upreti okusu slastne tortice? Verjemite, niste edini. Morda pa niste vedeli, da je lahko takšna torta tudi zdrava in hranljiva ter celo manj redilna.

Med zdravju prijazne torte se nedvomno uvrščajo presne torte, ki jih za razliko od navadnih tort ne pečemo. Njihova posebnost je namreč prav to, da jih sestavljajo živila, ki niso bila izpostavljena visokim temperaturam ali kako drugače termično obdelana. Zaradi slednjega se v njih ohranijo vitalni elementi, med katere sodijo vitamini, encimi, minerali in maščobne kisline, ki se prav tako lažje absorbirajo v telo.

Presne torte, ki tudi pri nas postajajo vse bolj priljubljene sladice, so prava izbira tudi za vse tiste, ki ne smejo uživati laktoze, glutena ali rafiniranega sladkorja. Običajno so namreč sestavljene le iz svežega ali suhega sadja, zelenjave, različnih oreščkov, kokosovega ali kakavovega masla, začimb in 100 % naravnih sladil.

In najbolje …

Okusne presne torte vam prav tako ne bodo obležale v želodcu. Po tem, ko zaužijete košček presne torte, se ne počutite slabo, ampak prav nasprotno. Mnogi ljudje, ki že vrsto let prisegajo na presno prehrano, so se za ta življenjski slog odločili prav zato, ker imajo ob takšnem prehranjevanju več energije. Uživanje nepredelane hrane ima na splošno številne prednosti, hkrati pa zmanjšuje tudi možnosti za razvoj mnogih bolezni.

Ko se vam bo torej naslednjič zaželela tortica, pozabite na jajca, moko in smetano, temveč si raje pripravite zdravo in bogato presno tortico, s katero boste (preverjeno) navdušili tudi svoje goste.

Ni časa za pripravo slastne presne torte?

Čeprav za izdelavo presne torte ne potrebujete veliko časa, je zelo pomembna prava receptura in izbor ekoloških sestavin. Ne skrbite, zdaj lahko slastne bio presne torte naročite v Lizinem vrtu kar prek spleta. Zaenkrat dostavljamo po Ljubljani, ob določenih datumih pa tudi v Maribor. Pokličite nas prej in preverite kdaj smo v Mariboru. Katera je vaša najljubša bio presna torta? Le še en klik vas loči do pristnih okusov in sladke skušnjave brez odrekanja. Naj vam, tekne!